Jeah man...
Door: Isabel
01 Juni 2006 | Jamaica, Kingston
Hallo allemaal
Hier weer een berichttje uit het relaxte Jamaica!
Ik zal eerst even vertellen hoe het gisteren op de Kaayman eilanden was. Het weer was heerlijk, maar wel wat klam. (maar als ik het zo lees hebben we weinig te klagen). We zijn eerst naar een schilpadden farm geweest. De beesten zijn erg groot. We hebben nog kleintjes vastgehouden, bij Pascal pieste hij bijna op z'n schoenen! Dat was erg grappig. Daarna op een boot naar een zandbank midden in zee. Daar zitten namelijk veel grote roggen. Ze doen niks, maar het is toch wel eng als die grote beesten langs je benen schuren, zeker als hij van achter komt en je hem niet aan ziet komen! Ze schuren graag langs je benen. Het water is glashelder. Daarna hebben we er ook een vastgehouden met z'n tweeen en vervolgens deed die gids de rog achter ons voor de foto, maar op het moment dat ze de foto maakte, legde hij dat beest op ons hoofd! Ik moet zeggen dat het erg hilarische foto's zijn geworden.
Daarna heb ik m gevoerd, maar je moet wel oppassen voor je duim, want die zuigt ie zo mee naar binnen!
Verder nog even door het dorp (Georgetown) gelopen. Erg mooi met allemaal gekleurde houten huizen.
Vandaag zijn we in Jamaica. De mensen zijn hier echt heel relaxt en na elk woord zeggen ze 'jeah man'. We moesten achterin een jeep en dat was al een avontuur op zich. Ze rijden hier echt als gekken en steken voorbij zonder te kijken. Ze rijden hier links, maar volgens ons maakt het niet veel uit. Wegen zijn er amper, soms asfalt, maar vaker gewoon putten stenen en zand. Zeker de bergen in, hele smalle weggetjes wat dan tweerichtingsverkeer is! Toeteren doen ze hier ook graag.
We hebben gemountainbiked. Dit was erg leuk. Het was vooral bergafwaarts, maar dat was niet zo erg want mijn versnelling kon voor en achter alleen in z'n 2. Onderweg veel 'huisjes' gezien, vaak van planken en golfplaten. Verder zijn we ook in een schooltje geweest, een soort schuur met een binnenplaats waar ze binnenin aan beide kanten twee schotten in gezet hadden, zodat er drie lokalen ontstonden. Allemaal hele oude bankjes en geen speelgoed te bekennen. Echt heel erg ouderwets. We mogen op het MKD (en het hele onderwijs in Nederland) wel blij zijn met wat we hebben.
We hebben het idee dat we toch een beetje het echte leven in Jamaica hebben mogen proeven en dat was echt heel gaaf. Ook om met onze gidsen te praten over het leven hier. Daarna nog gesnorkeld. Nu zijn we even aan het shoppen voor we weer aan boord moeten. En helaas, we zijn weer al aan de drank geslagen, de rum is hier namelijk erg lekker en we hebben verschillende soorten geproefd. Don't worry... everything is gonne be oke.... Maar je moet het niet in een keer achterover slaan zoals ik als je niet weet hoe sterk het spul is....
Pascal zal zo proberen om er een paar foto's op te zetten. Die van de roggen staan op een ander cdtje, dus dat is voor later.
groetjes, Pascal en Isabel
Hier weer een berichttje uit het relaxte Jamaica!
groetjes, Pascal en Isabel
01 Juni 2006 - 17:55
Freddy En Addie:
jeah man wat een prachtige fotos -
01 Juni 2006 - 17:58
Marian:
Ik zei nog zo:NIET METEEN AAN DE RUM BEGINNEN!! En wat zie je als eerste foto, een bar en knalrode koppies. Maar de foto's zijn weer fantastisch jongens. -
02 Juni 2006 - 07:28
Opa Oma Oubrie:
het is weer mooi geweest
de rum was dus lekker
wij zij ook weer terug van vakantie maar geen best weer bij jullie is het beter weer
grt opa en oma oubrie -
02 Juni 2006 - 08:16
Bianca:
Hallo daar!
Jeetje wat een gave reis zijn jullie aan het maken zeg! Mega-machtig zo'n groot schip! En zo'n prachtig wit zandstrand op de foto's, wauwie!
Wij moeten helaas nog een jaartje wachten voordat we weer op reis gaan. Maar...misschien een leuk nieuwtje: Jochem en ik gaan trouwen! 25 mei in Indonesië! Dusss...mochten jullie volgend jaar weer ver weg willen: jullie zijn uitgenodigd op het strand daar, haha!
Geniet er nog even van, de groeten! -
02 Juni 2006 - 09:54
Helga En Chris:
Wat een fantastische foto"s !!
Jullie kunnen wel een reisprogramma beginnen op de tv ! Geniet er nog van! -
02 Juni 2006 - 10:26
Annet:
Hi what up dudes? Bob Marley in the air/ hahah Toen ik dit las kreeg ik idd het hele YEAH MAN gevoel! De hele dag reggae! Supe rleuk man! Doet me aan Belize denken op ook een al Yeah man! Super relaxed kunnen ze hier in Nederland nog wat van leren! Mm ik ook trouwens. Heb t druk, geen stress hoor! Genietze!
Ciao Annet -
02 Juni 2006 - 15:16
Merel:
In 1 woord geweldig al die verhalen en foto's!
Kan niet wachten op de rest van de verhalen..
Maarre, nu zijn Pim en ik aan de beurt.. Nog 3 daagjes en dan vertrekken we richting zon. -
02 Juni 2006 - 18:50
Jolien Van Uit St Kruus!:
hela vakantiegangers,
Echt geweldige foto's!Jullie hebben echt al machtig veel gezien hoor, echt super gewoon...En dat cruise schip echt geweldig dacht dat, dat alleen in films voor kwam hahah!
Nou geniet ze nog,
groetjes Jolien -
03 Juni 2006 - 10:11
Michel:
zo te zien is het daar nog steeds erg gezellig, ik wil de pret niet bederven maar weten jullie toch dat je maandag weer terug vliegt!!! Mischien kan je de kapitein van dat bootje vragen oftie jullie in bresjes afzet dan kom ik je wel ff afhalen!